Medewerkers

Hans Kootte

Hans Kootte
huisarts

Hans is een zeer ervaren huisarts. In 1979 studeerde hij af als arts en in 1980 als huisarts. Sinds 21 december 1981 is hij gevestigd als huisarts in de wijk Tuinwijk. Sinds 2002 is Hans als huisartsopleider verbonden aan de universitaire huisartsenopleiding in Utrecht. Door zijn jarenlange ervaring als huisarts en opleider, en zijn liefde voor de gehele breedte van het vak, kan hij uit de voeten met al uw gezondheidsvragen. Hans is een van de allerlaatste fulltimers in de stad Utrecht en is dus alle dagen aanwezig!

Van Zorgkaart Nederland: Hij is er altijd met z'n hoofd goed bij. Hij luistert goed, kan zich goed inleven (ook in vrouwenklachten) en hij heeft een berg ervaring. De adviezen, doorverwijzingen en/of medicijnen die hij geeft, zijn altijd prima. Als er iets meer tijd nodig is voor het gesprek, dan krijg je die tijd ook.

Mailadres: hans.kootte@hap-tuinwijk.nl

Virginia Straal

Virginia Straal
huisarts

Virginia Straal is sinds 2001 huisarts. Sinds 1 oktober 2016 werkt zij in Huisartsenpraktijk Tuinwijk. In de periode voor 2012 heeft Virginia in verschillende (huis)artssettingen gewerkt. Vanaf 2013 leidt Virginia met veel enthousiasme aankomende huisartsen op. "Het is een leuke en nuttige manier om bij te dragen aan de gezondheidszorg van morgen". Ook blijft zij op deze manier op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. U kunt met al uw gezondheidsvragen bij Virginia en de huisarts in opleiding terecht. Zij houden van een laagdrempelig contact en vinden maatwerk een vanzelfsprekendheid, zonder daarbij kwalitatief goede zorg en de richtlijnen uit het oog te verliezen. Virginia is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Mailadres: virginia.straal@hap-tuinwijk.nl

Willemien Hermeler

Willemien Hermeler
praktijkassistente

Willemien Hermeler is sinds 2015 doktersassistente en heeft eerder als praktijkassistente gewerkt in een huisartsenpraktijk in Kampen. Sinds juni woont ze in Utrecht en werkt ze van maandag tot en met donderdag in onze praktijk.

Ze doet het assistentenspreekuur, helpt u graag aan de balie en triageert aan de telefoon.

Willemien volgt de opleiding tot spreekuurondersteuner. Met deze opleiding leert zij om kleiner letsel en veel voorkomende klachten zelfstandig af te handelen. Naast haar werk aan de balie en telefoon kunt u haar in het kader van haar opleiding ook treffen bij onze spreekuren.

Werkdagen: maandag tot en met donderdag.

Mailadres: da@hap-tuinwijk.nl

Marlies Wijntjes

Marlies Wijntjes
praktijkassistente

Marlies werkt sinds 2010 als doktersassistente en heeft ervaring opgedaan in verschillende huisartsenpraktijken.

Zij werkt sinds oktober 2017 als doktersassistente in onze praktijk. Ze staat u graag te woord aan de telefoon en aan de balie en helpt u op het assistentenspreekuur.

De afgelopen drie jaar heeft Marlies in het buitenland doorgebracht: een jaar in Engeland en twee jaar in Australië, waarna zij de taal uitstekend beheerst. Zij heeft daar met veel plezier gewerkt met kinderen en in een medisch centrum, waar zij buitenlandse werkervaring heeft opgedaan.

Marlies vindt het fijn om weer terug in Nederland te zijn en een baan te hebben gevonden in Utrecht waar zij zich kan ontplooien en ontwikkelen. De praktijk is heel toegankelijk en de patiënt staat voorop, wat zij er belangrijk vindt.

Werkdagen: dinsdag tot en met vrijdag.

Mailadres: da@hap-tuinwijk.nl

Betsy de Jong

Betsy de Jong
praktijkondersteuner huisartsgeneeskunde - somatiek

Betsy, verpleegkundig specialist, is via Careyn in onze praktijk werkzaam. Haar aandachtsgebieden zijn complexe (ouderen)zorg, osteoporose c.q. valpreventie bij osteoporose en daarnaast CardioVasculair RisicoManagement.

Betsy werkt op maandag, woensdag en donderdag. Haar consulten en visites zijn op afspraak. Zij is bereikbaar via de praktijkassistentes.

Mailadres: betsy.de.jong@hap-tuinwijk.nl

Joek Veldman

Joek Veldman
praktijkondersteuner GGZ

Samen met Willemien Meiberg vult Joek de praktijkondersteuning geestelijke gezondheidszorg in. Hij is aanwezig op donderdag en op de eerste dinsdagochtend van de maand.

Mailadres: joek.veldman@hap-tuinwijk.nl

Jos Dirkx

Jos Dirkx
consultant psychiater

Consultant psychiater Jos Dirkx houdt spreekuur op afspraak.

Manon de Bueger

Manon de Bueger
diëtist

Manon de Bueger is specialist in voedings- en leefstijladviezen. U kunt bij haar terecht voor vragen over bijvoorbeeld voeding en overgewicht, voeding en diabetes mellitus, voeding en hypertensie, voeding en hartfalen, voeding en COPD, voeding en darmklachten. Ook kunt u vragen in het algemeen, over voeding en gezondheid, aan haar stellen.

Manon is verbonden aan de Voedingsadviesgroep Utrecht, die actief is in Utrecht. Op dinsdag houdt zij spreekuur in onze praktijk.

Het spreekuur van Manon is op dezelfde dag als dat van de diabetesverpleegkundige.

Afspraken met haar kunt u maken via tel. 06-37597935 of manon@voedingsadviesgroep.nl

Zie ook de website van Manon en haar collega's: www.voedingsadviesgroep.nl

Marianne van Rheenen
administratief medewerker

Marianne is op dit moment vooral belast met het (digitaal) verzenden en binnenhalen van patiëntendossiers. Daarnaast werkt zij aan het digitaliseren van het archief.

Willemien Meiberg

Willemien Meiberg
praktijkondersteuner GGZ

Naast Joek Veldman werkt Willemien Meiberg als Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg in de praktijk. Zij begeleidt en adviseert met betrekking tot psychische klachten. Hierbij kunt u denken aan klachten als stress, somberheid, piekeren, slecht slapen, rouw en dergelijke.

In het eerste gesprek brengt zij samen met u uw klachten en vragen in kaart. Vervolgens kijkt zij waarbij ondersteuning nodig is. Dit is doorgaans een vervolgtraject bij haar, in de vorm van een kortdurende behandeling, en waar mogelijk in combinatie met e-health. Maar zij kan u ook - in overleg met de huisarts - verwijzen naar een andere hulpverlener of instelling, zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling. Dit is afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten. Ook wanneer u in behandeling bent geweest in de basis- of specialistische GGZ kunt u bij haar terecht voor nazorg.

Willemien is aanwezig op dinsdag.

Mailadres: willemien.meiberg@hap-tuinwijk.nl

Birgit Zonderland

Birgit Zonderland
huisarts

Per 1 september 2017 werkt Birgit Zonderland als waarnemer in de praktijk van Virginia Straal. In 2014/2015 heeft zij ook bij ons gewerkt, als huisarts in opleiding. "Het leuke aan deze praktijk vind ik de diversiteit en de verschillende achtergronden van de patiënten". Birgit is een huisarts met een brede interesse. Zij heeft veel affiniteit met verrichtingen en ingreepjes, zoals plekjes weghalen, het plaatsen van een spiraal en corticosteroïd injecties zetten in pezen of gewrichten.

Birgit is aanwezig op dinsdag en donderdag.

Mailadres: birgit.zonderland@hap-tuinwijk.nl

Karin Marroni

Karin Marroni
praktijkondersteuner Longen

Karin werkt sinds januari 2018 via Careyn bij ons als long- en praktijkverpleegkundige.

Karin: “Sinds 1990 ben ik verpleegkundige; breed opgeleid met stages in verpleeghuis, psychiatrie, wijkverpleging en algemeen ziekenhuis.

Daarna heb ik 23 jaar gewerkt in het St Antonius Ziekenhuis, voornamelijk op de longafdeling en de polikliniek longziekten.

Sinds 2013 doe ik verpleegkundige spreekuren astma/COPD in de huisartsenpraktijk en ik ben me langzamerhand ook aan het verbreden in mijn takenpakket. Zo heb ik de module ouderenzorg en CVRM gedaan en ga in Tuinwijk zowel longzorg doen als mensen begeleiden met (een verhoogd risico op) aandoeningen van hart en bloedvaten.

Als u wilt stoppen met roken, dan kan ik u daar begeleiding bij geven.

Ik ben wekelijks op woensdag werkzaam in HAP Tuinwijk”.

Mailadres: karin.marroni@hap-tuinwijk.nl

Fatima el Boutakmanti
diabetesverpleegkundige

Fatima werkt via Careyn bij ons als diabetesverpleegkundige. Zij is wekelijks op dinsdag bij ons aanwezig voor het diabetesspreekuur.  

"Na jarenlang als diabetesverpleegkundige werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis ben ik per 1 maart gestart bij huisartsenpraktijk Tuinwijk. De ontwikkelingen in de diabeteszorg zorgen ervoor dat ik mijn werk als diabetesverpleegkundige met veel plezier, uitdaging en afwisseling uitvoer. Verder trekt het directe contact met patiënten mij heel erg aan en ervaar ik hier veel plezier in."

Mailadres: fatima.el.boutakmanti@hap-tuinwijk.nl

 

Thomas Overbeek

Thomas Overbeek
huisarts in opleiding

Thomas is vanaf 3 september werkzaam in de praktijk als huisarts in opleiding, onder supervisie van Hans Kootte. Hij stelt zich hier onder aan u voor:

"In mei 2014 heb ik de geneeskundestudie afgerond. Nadien heb ik bij de interne geneeskunde in Deventer en op de spoedeisende hulp in Woerden gewerkt als arts-assistent om met wat meer ervaring en kennis te starten met de huisartsopleiding in september 2016. Na een jaar in een huisartspraktijk in Amersfoort, een stage psychiatrie, chronische zorg en gynaecologie, zal ik het laatste jaar van de huisartsopleiding in de praktijk van Hans Kootte volgen. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag en donderdag".

Mailadres: thomas.overbeek@hap-tuinwijk.nl